Bukett med lila tulipaner

Fordi jeg fortjener det

Etter en litt røff start på uka, kom jeg relativt raskt til at det var blomster jeg trengte. Før frustrasjonen fikk feste seg, grep jeg mandag morgen den første og beste buketten på Kiwi.

Har du kjøpt blomster bare til deg selv? Jeg må innrømme at jeg har gjort det før, så jeg har en viss trening.

Vi har ofte et valg, hvis vi bare tar oss tid til å stoppe opp og tenke oss om. Hadde jeg latt frustrasjonen ”ta over styringa” kunne jeg bare stilt meg klar i dusjen av andre emosjoner som gjerne henger seg på frustrasjonen, som å krisemaksimere, synes synd på meg selv og føle at det er urettferdig, for til slutt å ende i et skikkelig karbad med håpløshet.

Jeg erkjenner at det ikke bare er å kjøpe blomster jeg er god på, men at jeg kan også være flink på flere av disse emosjonene, gjerne i en ordentlig lapskaus. Men ikke denne gangen, altså. Jeg hadde ikke anledning. Eller jeg tok meg rett og slett ikke tid til det. Det ville ikke være verdt det og jeg hadde heller ikke komme noe videre ved å gå den veien.

Dette høres jo ut som en enkel quick-fix? For så enkelt er det ikke, kan du si. Slik er det heller ikke for meg hver gang, for vi er hverken perfekte eller i perfekte situasjoner. Vi er bare mennesker.

Jeg vet ikke hva det er som kompliserer dagen din, men for meg har buketten i hvert fall stått på kontoret mitt og vært til glede hele uka. I tillegg har buketten minnet meg på valget jeg tok. Det har vist seg å være bra, for røffe overraskelser kommer sjelden alene.

De gule tulipanene fører tankene min over på at det er vår, at dagene blir lysere og lengre, det blir varmere og det spirer og gror ute. Jeg kjenner på at håpet har kommet, og jeg ser at det er lysegrønt. Fuglene markerer også at dagene er lengre. De synger tidligere om morgenen og mer intenst. Jeg har fått gleden av å høre på fuglene flere morgener denne uka, siden jeg har våknet tidlig. Slikt blir det også blogginnlegg av.

Nå er det er straks ferie. Gi deg selv noe som gjør at du tar vare på og gir deg selv oppmerksomheten du trenger. Nyt en god pause fra hverdagen. Fordi du fortjener det!

God påske