Hva kan våre mindfulnesskurs gjøre for deg?

Mindfulnesskurs

Hvordan begynne med mindfulness

Det er relativt enkelt å finne ut om mindfulness kan være noe for deg, ved få en smakebit av metoden. En måte er å prøve en strukturert mindfulnessøvelse via en guidet instruksjon fra en app eller en trenings-CD som gjerne følger med bøker om mindfulness. Mange vil oppleve at denne metoden blir for generell og lite tilpasset deg og dine tanker.

Ikon - Hode formet som pusslespill

Fordelene med en kvalifisert instruktør

En annen måte er å delta på et mindfulness-kurs med en trenet instruktør. Mindfulness er ikke en vernet metode, så det er viktig at treningen skjer innenfor trygge rammer.

Bøker kan være en god introduksjon, men for å sikre seg at en gjør det i henhold til viktige prinsipper for mindfulness, som ved at en har en bevisst, ikke-dømmende og nøytral oppmerksomhet når en trener, vil det beste være å praktisere det samtidig som en får veiledning fra en trenet instruktør på et mindfulnesskurs.

Ikon - Hjerte formet som pusslespill

Innføring i mindfulness

Neosenso tilbyr mindfulness-kurs på henholdsvis tre timer, og som dagskurs. Det kan være relevant når en ønsker å få en innføring i metoden, samt få instruksjon og veiledning i øvelser for å begynne å praktisere oppmerksomhetstrening på egen hånd.

Du kan lese mer om mindfulness her.

Bedriftsinterne mindfulnesskurs

Neosenso kan skreddersy kurs/presentasjoner/foredrag som et eget program, eller som en del av et større møte eller seminar hvor mindfulness skal være et tema. Deltagerne vil da få en innføring i mindfulness, samtidig som de også får instruksjoner og veiledning for å kunne begynne å praktisere metoden selv. Ved behov kan mindfulnesskursene også ha individuell oppfølging eller oppfølging i gruppe.

Linker om mindfulness

Nedenfor finner du mer informasjon om Mindfulness i noen interessante reportasjer, intervjuer og artikler om metoden.

 Intervju med Michael Vibe om mindfulness i lege-/behandlerrollen i Tidsskriftet for den norske legeforening.

Videoopptak med Jon Kabat-Zinn. Foredrag om mindfulness på www.youtube.com

Kontakt oss om mindfulness-kurs